Obnovená tradice, spojení příjemného s užitečným

V neděli 19. září se v Buštěhradě konal po více nežli půl století Jarmark. Protože hlavním organizátorem byl pan učitel Petr Sejkora z naší školy se svojí manželkou, zúčastnila se tohoto jarmarku téměř celá naše škola, i přesto, že jsme měli jen málo času nacvičit delší vystoupení.

Žáci i pedagogové se dohodli, že Jarmarku využijí nejen k prezentaci školy, ale že výtěžek z prodeje výrobků žáků pošleme Základní škole v Chrastavě na Liberecku, která byla letos při povodních vyplavená. Naši žáci zjistili, že některé děti v Chrastavě stále ještě nemají učebnice.

Na Jarmarku bylo plno stánků s různými lákadly medovníkem počínaje a holandskými sýry konče. Přesto náš školní stánek, kde děti kromě výtvarných výrobků a kaktusů, prodávaly i zákusky a další sladkosti, které doma s rodiči i s babičkami vyrobily, byl nejobleženější. Všichni si chtěli od dětí něco koupit. A když pak moderátor, známý herec Roman Skamene, sdělil nejširší veřejnosti, na co žáci hodlají výtěžek z prodeje věnovat, zaplatili někteří hosté za dětské výrobky i 100,- korun. Do Chrastavy posíláme 8 735,- korun. Odpoledne byl náš stánek zcela vyprodán, a tak se děti mohly věnovat atrakcím, jako byla trampolína, malování na obličej a další.

Jarmark se vydařil i díky pěknému počasí. Další Jarmark bude před Vánocemi a na ten už nyní vymýšlíme živý betlém.

Michaela Ludvíková, učitelka 3. třídy
 

 

21. září 2010