Pohádková škola v přírodě - 1.A

Sláva, nazdar už jsme tu ..., ale ještě bychom tam vydrželi. Byli jsme v Krkonoších, ve Vítkovicích v hotelu Gabriela. Objekt stojí na nádherném místě, s úžasným výhledem. Vařili a starali se o nás tak dobře, že to bylo nevídané.

Celou školu v přírodě jsme zaměřili na české pohádky, protože jejich znalost mezi dětmi ubívá. Děti soutěžily, luštily, hledaly, ... a vždy se nám do těchto činností promítla pohádka.

Také jsme se hodně věnovali sportu, na hřišti jsme hráli fotbal, vozembouch, líný tenis, házeli si míčky naplněné vodou (bomby), běhali štafetové hry ...

Samozřejmě, že jsme se vydali na výlet, kde na jeho konci, opět do popředí vyšla pohádka a my jsme stavěli domečky pro trpaslíčky. Děti veršovaly pokřiky, psaly deník, počítaly dukáty ...

Každý večer byl zakončen českou pohádkou, při které děti v pyžamkách chroustaly nakrájená jablíčka. Po celou dobu bylo nádherné počasí, slunce svítilo jak o závod a my se všichni mazali a mazali, nikdo se nespálil a hlavně nám tam nikdo neomarodil. Na příští rok už máme vyhlédnutou chaloupku o několik kilometrů dál, přímo v lese a už se těšíme.

Dana Odvárková DiS.

 

15. června 2010