Exkurze do IQ parku Liberec

Všichni žáci druhého stupně včetně 5. tř., pana učitele Tancoše, paní učitelky Nožičkové, pana učitele Bartáka a paní ředitelky se vypravili do IQ centra v Liberci. Cesta tam byla zajímavá, protože jsme měli mezi Mělníkem a Zámostím "štěstí na červenou", na všech semaforech, které jsme potkali.

Když jsme dorazili po dvou hodinách do Liberce, tak jsme šli konečně do IQ centra. Do ruky jsme každý dostal otázky na různé fyzikální jevy, na které jsme měli poté odpovědět. V IQ centru nás každého zaujalo něco jiného, mě osobně zaujal nejvíce měřič stisku. Když jsme se pořádně vyřádili, tak jsme jeli do Českého ráje. Jen co jsme vyšli z autobusů, tak nám začalo pršet, ale to nám nevadilo a šli jsme se projít. Po návratu z procházky všichni nasedli do autobusů a hurá domů.

V IQ parku se nám líbilo a chceme jet znovu!

Eliška Mullerová, žákyně 7. třídy


V IQ parku jsme si zábavnou formou vyzkoušeli, jak fungují fyzikální jevy, prověřili si tu i logické myšlení, nebo své schopnosti ze školních lavic.

Sahat na exponáty je povinnost!

Jinou možnost, než si vše osobně vyzkoušet, ani v IQ parku nemají.

V parku je zrcadlové bludiště i chaotické kyvadlo.

V parku je například zrcadlové bludiště, otočný buben se zabudovanou lávkou, kde jsme měli pocit, že ztrácíme rovnováhu. „Někteří už se podruhé neodvážili“.

Pobavili jsme se i u roztočení chaotického kyvadla, vyvolání umělého zemětřesení nebo dotyku plazmové koule.

V IQ parku jsou také medicínské modely, logické hry nebo rébusy.

M. Tancoš, vyučující fyziky

 

26. května 2010