Velikonoční dílny v 1.A

Konečně jsme zamávali zimě a můžeme se radovat z jara. Ten nejkrásnější jarní svátek - Velikonoce, musíme přivítat s pěkně vyzdobeným bytem. Proto jsme se rozhodli, že uspořádáme velikonoční dílny, na které mohou přijít rodiče i prarodiče.

Všichni pracovali v centrech, kde si postupně vytvořili pět výrobků. V prvním centru děti i dospělí zdobili vejce tradiční technikou - voskovou batikou. V centru "český jazyk" si všichni vyrobili přání a také ho napsali. V centru "vědy" nám maminka Dády předvedla novou techniku - krakování. V dalších centrech se vyráběly slepičky a kuřátka ze slámy, ptáčci se zobáčky z dřevěných kolíčků a hnízdečka s kuřátkem. Domů si děti také odnesly zahrádku s osením.

Všichni pracovali s nadšením a energií, kterou doplňovali perníkem a velikonočním beránkem z kuchyně maminek. I když se dílny konaly dopoledne, přišlo nejen několik maminek, ale i babiček. Všechny se zapojily do práce, povídaly si s dětmi (nejen s těmi svými), mezi sebou, s pí. ředitelkou,... Považuji to výbornou příležitost k seznámení rodičů a přivedení i prarodičů do školních lavic.

Dana Odvárková
učitelka 1. A

 

6. dubna 2010