Třetí adventní týden

I třetí adventní týden jsme zahájili zpíváním koled u betlému. Společnou tichou vzpomínku jsme věnovali Klárce Balabánové, žákyni 1. třídy, která minulý týden spolu se svojí maminkou tragicky zahynula.

Společně jsme vzpomněli na potřebné, chudé a opuštěné děti, kterým chceme udělat radost a přinášíme jim dárky pod náš Strom splněných přání. Dárečky od dětí předáme pracovníkům uprchlického tábora, kteří je předají potřebným dětem.

Naše první předvánoční vystoupení se konalo v úterý 19. prosince v sále restaurace „U Bečvářů“. Na vánoční příběh „Putování za betlémskou hvězdou“, taneční soubor, pěvecký sbor a vystoupení žáků třetí třídy se přišli kromě rodičů žáků podívat i hosté – pan starosta města Ing. Václav  Nový, paní ředitelka britské Riverside School Susane Anderson a zástupci Školské rady  a  rodičovského sdružení. Byli jsme velmi rádi, že se jim naše vystoupení líbilo a že s námi poseděli a připili na další úspěchy školy. Při milém povídání a občerstvení se zrodily plány na další společné akce.

Ve čtvrtek 21. prosince nás čeká Den otevřených dveří a hlavní vystoupení letošního adventu – celoškolní akademie v Sokolovně. V pátek se rozloučíme se školou v tomto kalendářním roce třídními besídkami.

 

19. prosince 2006