Den otevřených dveří

Středeční odpoledne 15. ledna jsme věnovali prezentaci naší školy při „Dnu otevřených dveří“. Tentokrát se konal na základě přání mnoha rodičů budoucích prvňáčků a ti také byli nejčastějšími návštěvníky.

Hned v přízemí hlavní budovy uvítali příchozí žáci 6. třídy. V první třídě, kde prohlídka školy začínala, se děti cítily jako doma, protože celý podzim se zde účastnily „Školy před školou“. Zaujala je zde nejvíce interaktivní tabule.

Při prohlídce školy byl největší zájem o učebnu anglického jazyka, která se trochu vymyká pojetí klasické učebny, neboť žáci nesedí v lavicích, ale na židličkách se sklápěcí psací deskou. Učebna je také vybavena nejmodernější vizuální technikou. Výuka je tak nejen efektivní, a i pro prvňáčky, kteří již angličtinu mají, velmi atraktivní.

Kromě dalších učeben si návštěvníci mohli ještě prohlédnout výstavu výtvarných a literárních prací, která je stále umístěna ve druhém patře školy.

Rodiče se nejvíce zajímali o program „Začít spolu“, a genetickou  metodu čtení, kterou naše škola začala úspěšně rozvíjet. V této metodě hodláme dále pokračovat. Předpokladem ze strany školy jsou kreativní pedagogové ochotní se stále vzdělávat a věnovat této práci hodně času, ze strany rodičů pak ochota ke spolupráci se školou.

Doufáme proto, že i letos bude co nejvíce prvňáčků i jejich rodičů spokojeno.
Mgr. Věra Sklenářová, ředitelka školy

 

18. ledna 2010