Slavný den ve škole

14. prosinec 2009 lze prohlásit za jeden z nejvýznamnějších dnů v historii školy. Na tento den čekalo několik generací žáků i pedagogů. Škola se dočkala vytouženého víceúčelového hřiště. Zásluhou vedení Města Buštěhrad byly dořešeny majetkoprávní vztahy k pozemkům a poté Město získalo větší část finančních prostředků od Letiště Ruzyně. Zbytek byl uhrazen z rozpočtu Města.

Slavnostního přestřižení pásky se kromě představitelů Města, zástupců stavebních firem a dalších hostů, zúčastnil i ředitel letiště. Šťastnou shodou náhod předcházelo tomuto slavnostnímu aktu ještě přestřižení pásky v MŠ, kde bylo dokončeno zateplení budovy a MŠ tak získala nejenom nový kabát, ale i výhled na úsporu v úhradách za energie.

Vyvrcholením celého slavnostního odpoledne pak byla vernisáž výstavy výtvarných prací žáků školy, kterou v rámci grantu Města pod názvem „Buštěhrad dříve a dnes“ se školními i předškolními dětmi výtvarně zpracovala, graficky upravila a nainstalovala zástupkyně školy Mgr. Lidmila Vošmiková. Přítomní si mohli prohlédnout výtvarné práce všech žáků, nejen těch výtvarně nadaných.

Pedagogickým uměním spojeným s uměním výtvarným paní zástupkyně, dosahují žáci významných mezinárodních ocenění. Díky grantu Města bylo tak možno seznámit s výsledky žáků ve výtvarné výchově nejširší veřejnost.

Touto výstavou škola současně poděkovala zřizovateli – Městu Buštěhrad nejen za hřiště, ale i za grant, díky kterému mohla být výstava realizována.

Slavnostním přípitkem a příjemným posezením s hosty skončilo jedno hezké odpoledne pro sponzory, investora i organizátory a začalo netrpělivé čekání žáků na jaro, kdy budou moci vyběhnout na umělý trávník a konečně si pořádně zahrát fotbal, basketbal, volejbal i další míčové hry, které dosud mohli trénovat jen v tělocvičně.

Výstavu výtvarných prací může veřejnost vidět až do jara. Nejbližší příležitostí bude odpoledne před vánoční besídkou, kdy budou v budově školy otevřeny dětské vánoční trhy.

Mgr. Věra Sklenářová, ředitelka školy

 

15. prosince 2009