Halloween již počtvrté

Oslava tohoto keltského svátku patří již k tradici našich školních akcí. Tato akce má několikaletou tradici, i letos navštívili  tuto akci reportéři ze středočeského deníku. Začínáme vyřezáváním dýní, které si žáci přinesou vydlabou z domova. V letošním roce se dlabání dýní zúčastnil největší počet žáků za poslední čtyři roky, vyřezávali i žáci prvních tříd, někteří za asistence svých maminek. Pokračujeme zábavným programem a končíme posezením u ohníčku s rodiči žáků a opékáním špekáčků. Rozsvícené „obličeje“ dýní dodávají celé akci příjemnou a neopakovatelnou atmosféru tajemna.

V letošním ročníku jsme udělali změnu. Protože bylo velmi sychravé počasí, byla nejdůležitější část programu v hlavní chodbě druhého stupně. Tam začínal ve světelně barevné šou rej čarodějnic a černokněžníků, kteří netrpělivě očekávali vítěze celoškolní Superstar, jejíž poslední kolo bylo zároveň hlavním programem dnešního podvečera.

Moderování celé akce se ujal vynikajícím způsobem p. uč. V. Barták, podporoval ho i v realizaci příprav p. uč. Bc. M. Tancoš. Pomocníci v moderování, nicméně s vystupováním jako profesionálky, si získaly publikum Eliška Peslová a Klára Ptáčková, žákyně 6. třídy.

V průběhu akce unaveným soutěžícím, ale i ostatním hostům, byl podáván čaj z čarodějné zahrádky bylinkářky paní učitelky Ing. B. Nožičkové.

Ti nejhladovější mohli ochutnat vlastnoručně vyrobený jablkový závin od žáků 9. třídy, chlebíčky a pečené dobroty od mnohých maminek žáků.

Diskotéka, vyhlášení vítěze SuperStar, vyhlášení nejnápaditější masky a posléze opékání špekáčků v atriu školy (pouze pro otužilé), bylo tečkou za dnešním veselým podvečerem.

Mgr. Věra Sklenářová

 

3. listopadu 2009