Škola před školou

Dnešním dnem jsme zahájili pravidelné seznamování a také vyučování předškolních dětí. Děti ze školky z Buštěhradu a z Lidic budou pravidelně každou první středu v měsíci docházet mezi naše prvňáčky. Tyto návštěvy budou trvat až do konce školního roku. Děti se zde seznámí se svými budoucími spolužáky, s pedagogy i se školou. Postupně projdou všemi předměty.

Dnes jsme vyučovali matematiku. Školková PRŤATA dostala své asistenty a ti o ně celou výuku pečovali. Každý "velký prvňák" se o své prtě vzorně staral. Asistenti ukazovali správné držení tužky, náklon sešitu, upravovali sezení a přinášeli pomůcky. Prťata jsme naučili, jak se procvičují prstíky, samozřejmě i s básničkou, písničku o čísle jedna, počítat do tří, "krokovat na krokoměru", trošku jsme čarovali s kouzelnými kaštany a měšcem, doplnili pracovní list, zahráli si na kalkulačku, prťata si odnesla domácí úkol a na závěr jsme vyrazili na dostihy, kde jsme procvičili počty do tří. Hodina utekla jako voda. Ještě jsme si stačili zopakovat, co jsme se dnes naučili a už prťata v doprovodu svých učitelek, utíkala do školky na oběd. Začátek se velmi vydařil a pokračování bude ještě lepší. Příště se budeme těšit na český jazyk.

Pokud by se tohoto vyučování chtěly zúčastnit i děti, které do školky nechodí, mohou příště přijít také. Do školy si přinesete bačkůrky, nelinkovaný sešit A3, tužku a pastelky (vše trojboké). Těšíme se na vás vždy první středu v měsíci v 9.45 v nové budově naší školy.

Iva Leblochová Dana Odvárková

učitelky prvních tříd

 

13. října 2009