Cvičení k ochraně člověka za mimořádných událostí

Pod tímto názvem probíhalo celodenní cvičení žáků naší školy. Proč takovéto cvičení? Čas ukázal, že děti i dospělí by měli být připraveni na mimořádné události, kterým se nemůže vyhnout žádná společnost. I v mírové době přicházejí povodně, havárie technologických zařízení, vážné dopravní nehody a další nepředvídatelné události. Proto je zapotřebí věnovat již ve škole tomuto tématu pozornost.

A tak dnešní den zažili žáci evakuaci školy, zásah hasičů při autonehodě a následně hašení požáru hořícího auta. Poté si na dvanácti stanovištích vyzkoušeli svoji zdatnost, obratnost, postřeh, schopnost ošetřit a přenést raněného a další dovednosti potřebné k případné záchraně. V závěru byly nejúspěšnější dvojice odměněny diplomy.

Celé cvičení připravil tým pedagogů druhého stupně pod vedením Mgr. V. Bartáka. Ukázkový zásah vyprošťování poraněného a hašení hořícího auta předvedli profesionální hasiči záchranného sboru Kladno za spolupráce dobrovolného hasičského sboru z Hřebče.

Všem organizátorům patří poděkování a všem žákům pochvala za ukázněnost zodpovědný přístup. Myslím, že kromě výchovného momentu si žáci užili radost z pohybu i dostatek zábavy.

Mgr.Věra Sklenářová, ředitelka

Fotografie z této akce budou vloženy do fotogalerie v nejbližší možné době.

 

17. června 2009