Lyžařský zájezd

V pátek 27. 2. 2009 uspořádala naše škola jednodenní lyžařský zájezd do Krušných hor. Lyžování ve skiareálu Bouřňák, jež se nachází pár kilometrů za Teplicemi, se mohli zúčastnit nejen žáci naší školy, ale také jejich příbuzní a blízcí.

Symbolická cena 500,- Kč zahrnovala zpáteční cestu autobusem až na místo určení a celodenní permanentku na vleky v celém areálu. Naší jedinečné nabídky využilo celkem 13 žáků, které doplnili rodiče a kamarádi některých z nich. Odjezd od školy se konal ve tři čtvrtě na osm, na místo jsme dorazili zhruba v půl desáté. Sněhové podmínky i počasí nám vyšly, lepší jsme si ani nemohli přát.

Žáci byli ihned po příjezdu rozřazeni do dvou družstev podle svých lyžařských dovedností. Družstvo lepších lyžařů se vydalo s p. uč. Bartákem na červenou sjezdovku a ti méně zdatní zůstali s p. uč. Sejkorou na trati pro začátečníky, kde se postupně s jízdou na lyžích seznamovali.

V poledne se všichni sešli pohromadě, občerstvili se a sdělili si navzájem své zážitky. Po zhruba půlhodinové pauze, se obě družstva vrátila k lyžování. Po zvládnutí menšího svahu, se žáci s učitelem Sejkorou vydali za ostatními na obtížnější trať, kde ve výcviku pokračovali. Je na místě podotknout, že všichni udělali za pouhý jeden den obrovský pokrok a mohou se právem považovat za lyžaře.

Poslední jízda směrem k autobusu byla naplánována na půl čtvrtou. Po přezutí a malém občerstvení všichni v pořádku a plni zážitků nastoupili do autobusu, který je dovezl přímo ke škole v půl sedmé večer.

Celý zájezd se dá hodnotit jednoznačně pozitivně, tudíž škola plánuje na 16.3. 2009 uspořádat, pokud bude zájem a sníh, ještě jednu takovou akci.


Mgr. Václav Barták

 

3. března 2009