Jarní prázdninové skotačení

V průběhu jarních prázdnin, které nás letos postihly již první týden v únoru, jsme dali odpočinout svým počítačům a televizním obrazovkám a sešli jsme se ve škole, abychom investovali ušetřenou energii do společenských a sportovních hrátek.

Do jara daleko a náš pan školník, který se o nás stará jako o vlastní, nám přiložil pod kotel a vytopil hernu v budově 1. stupně a také tělocvičnu. V herně jsme strávili dopoledne, kde jsme se oddávali společenským hrám. Děvčata zápasila v Sázkách a dostizích a chlapce nejvíce zaujal Poker. Po stole létaly papírové peníze a žetony v hodnotách, které zdaleka převyšovaly naše kapesné.

Rozumíme penězům! Atmosféra byla napjatá a snad zvýšená hladina adrenalinu tentokrát způsobila, že nebyl veliký zájem o šachové partie, které jinak jsou na naší škole velice populární. V herně samozřejmě nechybělo občerstvení. Humři, kaviár a kokosová šťáva to sice nebyla, ale tatranka s fidorkou zalitá oranžádou také potěší.

Odpoledne jsme se vyzbrojeni florbalovými holemi, basketbalovými a volejbalovými míči přesunuli do tělocvičny, kde došlo k tuhým bojům mezi jednotlivými družstvy. Družstvo, které nevyniklo ve florbale mělo možnost zazářit ve vybíjené či strhnout diváky v basketbale. Nedošlo k žádným zraněnín, žluté ani červené karty nebyly taseny a veškerá sportovní klání proběhla v olympijském duchu Fair Play tak, jak zdůrazňoval dlouholetý předseda mezinárodního olympijského výboru Chuan Antonio Samaranch.

S protaženým tělem, občerstvenou myslí a skvělým pocitem na duši jsme se v 16:00 rozešli do svých domovů, ke svým počítačům a televizním obrazovkám.

Děkujeme vedení školy, panu školníkovi a těšíme se na další podobnou akci!

Za kolektiv zúčastněných,
Petr Sejkora

 

12. února 2009