Škola před školou aneb jaké to bude ve škole

I letos uspořádala základní škola pro své budoucí prvňáčky seznámení s tím, co je ve škole očekává. Ve čtvrtek 20. listopadu odpoledne přišlo do školy asi třicet předškolních dětí i se svými rodiči.

Na prvním stupni je uvítali starší a již zkušenější žáci. Po počátečních rozpacích se děti odloučily od svých rodičů (někde ještě ukápla i slzička), aby si vyzkoušely, co všechno se budou učit. Rodiče si pak za doprovodu ředitelky školy a budoucí učitelky jedné z prvních tříd prohlédli školu a dozvěděli se podrobnosti o způsobu výuky, vzdělávacím programu, zájmových kroužcích atd.

Poté se skupina rodičů vrátila na první stupeň, kde diskuse pokračovala u dortíčků, které upekly paní kuchařky a bylinkových čajů paní učitelky Nožičkové. Tématem bylo zejména vyučování v programu „Začít spolu“. Děti, které se již dostatečně se školou obeznámily a dostaly na příště domácí úkol, se postupně přidaly ke konzumování dortíčků. Diskuse pokračovala, slzičky ustaly a dětem ani rodičům se z příjemného prostředí nechtělo.

Určitě se proto ještě setkáme před Vánocemi, aby děti nejen mohly odevzdat domácí úkol, ale aby si mohly vyzkoušet práci v centrech a sníst překvapení paní kuchařek.

Mgr. Věra Sklenářová, ředitelka školy

 

24. listopadu 2008