Den otevřených dveří

Den otevřených dveří se letos v naší škole konal ve znamení podzimu, oslavy  Hallowennu a zakončení projektu „Zdraví hledej v přírodě“.

Možnosti navštívit výuku využili nejvíce rodiče žáků 1. třídy, ale objevili se i první „vlaštovky“ v podobě rodičů, kteří se přišli podívat i na 2. stupeň. Protože škola se již od rána hemžila malými čarodějnicemi a černokněžníky, neodolaly ani některé paní učitelky a oblékly se také do čarodějných kostýmů, což žáci velmi ocenili. V průběhu dopoledne se na chodbě 2. stupně vystřídalo několik tříd při vyřezávání dýní a aranžování podzimních plodů a květin. Na tento pracovní rej se přišel podívat i pan starosta ing. V. Nový a pan místostarosta A. Kadlec.

Večerní rej začal již v 16.00 hodin prohlídkou školy a možností ochutnat bylinkové čaje z čarodějné dílny paní učitelky Ing. B. Nožičkové. Ta spolu se žáky téměř dva roky realizovala projekt pěstování, sušení, ukládání a využití léčivých rostlin. Kdo zrovna neměl kašel nebo žlučníkový záchvat mohl si vypít čaj proti zlobení nebo špatné náladě.

V 17.00 hodin začal na školní zahradě skutečný rej duchů. Protože celý den pršelo a byla velká zima, tak se diskotékového tance zúčastnila většina přítomných dětí. Rodiče se hřáli u ohníčku a někteří se šli ještě zahřát bylinkovým čajem, posedět si a popovídat v příjemném prostředí cvičné kuchyňky. Tak se také paní učitelka dozvěděla, že jednoho staršího pána po vypití několika šálků čaje zcela opustila žlučníková kolika.

Rej čarodějnic skončil v 19.30 hodin vyhlášením tří nejhezčích masek. Ti otužilejší pokračovali ještě v tanečních soutěžích.

Celá akce byla i přes nepříznivé počasí velmi příjemná. Náladu nám druhý den trochu zkazilo zjištění, že v průběhu večera se na 1. stupni ztratila stará hra, kterou žákům z domova přinesla paní učitelka Ručková.

Pokud se vám tato akce líbila, chystáme na odpoledne 9.12. 2008 podobnou, a to vypouštění balonků s přáním Ježíškovi.

Mgr. Věra Sklenářová, ředitelka

 

3. listopadu 2008