16. 10. - Světový den výživy

Den zdraví

Současná doba, způsob a intenzita života s sebou přinášejí mnoho rizikových faktorů, které často narušují soulad lidského organizmu a tak nejcennější hodnota našeho života - ZDRAVÍ ztrácí svou kvalitu a často vyústí v takzv. civilizační nemoci. Proto se znažíme nabádáním ke zdravému životnímu stylu předcházet těmto nemocem u našich žáků.

Jednou z takových osvětových akcí byl DEN ZDRAVÍ na naší škole. Ve čtvrtek 16. října jsme pro ně připravili malé občerstvení v podobě chutných jablíček. Všichni žáci si mohli vzít z košíků umyté jablko a zdravě si obohatit svačinu. Snad si při tom uvědomili, jak důležitá je vyvážená strava pro udržení vlastního zdraví.

V rámci programu „zdravé školy“ připravila paní učitelka se svými druháčky zdravou přestávku. Jablka ze školní zahrady s předstihem otrhal pan školník. Paní učitelky je omyly a naaranžovaly na talíře a mísy v hlavní chodbě školy. Po krátké relaci ve školním rozhlase o významu zdravé výživy dostali všichni žáci červené jablko. Žáci z prvního stupně si ještě zopakovali básničky a říkadla, které o jablkách znají.

Blanka Havelková, třídní učitelka 2.A

 

20. října 2008