Neskutečné se stává skutečností

Součástí příjemného klimatu školy je i příjemné prostředí. To zase závisí od finančních možností školy, potažmo zřizovatele. Po měsíci od zahájení školního roku mohu zodpovědně konstatovat, že jenom do jisté míry. Snahu jednotlivých třídních učitelů o vylepšení prostředí třídy (od 1. do 6. třídy včetně školní družiny) započala paní učitelka ze 6. třídy, která již v průběhu prázdnin vymalovala a vybavila svoji třídu částečně z vlastních prostředků a částečně z prostředků rodičů žáků kobercem, tabulí, katedrou, počítačem.

Nevím, zda si tyto informace předali mezi sebou rodiče, nebo žáci, ale výsledkem je, že rodiče žáků se začali aktivizovat, vybírat mezi sebou peníze na nákup nového nábytku, domlouvat si termíny na natírání židlí, stolů a zásobovat třídy počítači, tiskárnami apod.

Pro školu je to zcela nová kvalita, která není jenom o vylepšení prostředí, ve kterém děti tráví většinu dne, ale jde i o vzájemný prožitek, poznávání se, získávání důvěry ve školu a naopak školy v rodiče. Poslední akce, která proběhla tuto v sobotu 27.9., ve čtvrté třídě, zaměstnala většinu rodičů po celý víkend. Výsledkem je nejenom skutečný skvost vytvořený pro děti, ale z akce se stala téměř společenská záležitost. I rodiče žáků se navzájem více poznali a nechyběla ani legrace. Podrobnosti včetně fotodokumentace průběhu rekonstrukce dají na stránky školy zúčastnění rodiče.

Závěrem lze kromě údivu konstatovat, že pro školu je to obrovský závazek, neboť získaná důvěra rodičů musí a také bude naplněna. Naše škola se postupně řadí mezi školy kvalitní a naším cílem je stát se školou prestižní.

Těšíme se proto na další setkání s rodiči a to nejen při práci, ale i zábavě.

Mgr. Věra Sklenářová, ředitelka školy

 

2. října 2008