Jarní zahradní slavnost

V sobotu 24.5. 2008 se v atriu školy konala již druhá tradiční Zahradní slavnost. Smyslem této slavnosti je nejenom oslava Dne dětí, ale i prohloubení kontaktu s rodiči a širší veřejností.

Žáci prvního a druhého stupně i školní družiny nacvičili krátká taneční vystoupení a hru na flétničky. Po skončení vystoupení si děti všech věkových kategorií mohly spolu s rodiči vyzkoušet, jak se dělá mýdlo, ruční papír, vybarvují mandaly, aranžují květiny, vyplétá osnova a maluje na krabice.

Ti, kteří již byli veškerou činností unaveni pak zasedli u ohníčku a opékali špekáčky. Děti se mohly ještě  povozit v bryčce tažené dvěma poníky nebo pohladit v ohrádce králíky. Obě „zvířecí“ atrakce pro děti uspořádal pan Bečka. Myslím, že u  nejmenších  dětí sklidily největší úspěch.

Naše poděkování patří všem, kteří spolu s pedagogy tuto akci připravili, zejména pak panu Bečkovi a SRPŠ zastoupené paní Čandovou, které uhradilo občerstvení.

Myslím, že nejenom děti, ale i dospělí strávili příjemné odpoledne, protože i počasí se umoudřilo. Těšíme se proto na další Zahradní slavnost.


Mgr. Věra Sklenářová
ředitelka školy

 

24. května 2008