Karel IV. - otec vlasti

Projektový den dnes vypukl ve 4. třídě. V letošním roce probíráme dějiny naší vlasti. Stěžejní učivo se týká období, kdy vládl Karel IV. Z tohoto důvodu jsme si vybrali téma Karel IV. – otec vlasti. Již několik dnů děti do školy přinášely encyklopedie, informace získané z internetu a různé obleky, hodící se do této doby. Velikou radost jsme měli, že se do našich řad přihlásilo i několik rodičů, kteří nám velmi pomohli. Rozdělili jsme se do čtyř skupin, které pracovaly na různých tématech:

  1. Manželky a potomci Karla IV.
  2. Stavby založené Karlem IV.
  3. Korunovační přísaha
  4. Korunovace Karla IV.

Projekt se moc povedl, máme nádherný vyrobený Karlův most, rodokmen Karla IV., korunovační přísahu s pečetí a také jsme viděli divadelní představení o korunovaci Karla IV.

Dětem se s dospělými dobře pracovalo a rodiče si spolupráci také pochvalovali. Určitě si to někdy zopakujeme.

Dnešní den byl i jinak zvláštní. Rozdávalo se pololetní vysvědčení a abychom si to trošku odlehčili, přišli jsme v nočním úboru, jako v loňském roce. Noční košilky, pyžamka, plyšáci, natáčky… To vše se dnes objevilo ve 2., 4. a v 5. třídě. Ani paní učitelky nezůstaly pozadu. Přistrojené v noční košili, pyžamu po dědečkovi a v natáčkách se připojily k ostatním ospalcům. I místo pozdravu - dobré ráno, jsme se zdravili – dobrou noc, ať vás blechy štípou celou noc. Byl to moc veselý den a doufám, že ani vysvědčení nikoho nepříjemně nepřekvapilo.

Dana Odvárková 4. třída

 

31. ledna 2008