Škola v přírodě

V sobotu 4.června jsme se brzy ráno sešli před mateřskou školou, kde na děti čekala p. uč.

Štěpánka, Diana a také Katka.Každé z dětí dostalo krásné oranžové tričko s nakresleným obrázkem buď broučka, medvídka, nebo ježečka to podle toho, do které skupinky bude kluk, či holčička patřit.Ještě zvířátkem označit zavazadlo, rozloučit s mámou a tátou a hurá! 21 dětí se mohlo vydat za skřítky Jahodníčkem, Ostružníčkem a Borůvkou na Šumavu do malebné vesničky Pec pod Čechovem.

Cesta rychle ubíhala a my jsme se zanedlouho ocitli v krásné přírodě, útulném hotelu Lesana a v péči velice ochotného personálu v čele s ochotnou vedoucí Aničkou Kotoučovou.

Po ubytování a vynikající svíčkové jsme se vydali prozkoumat okolí. Vycházka do lesa se všem moc líbila. Po návratu do hotelu na nás čekala dobrá večeře a pohádka na dobrou noc. První noc bez maminky všichni zvládli na jedničku.

Ráno po snídani na nás čekal první úkol - naučit se veselou „hymnu“ o zvířátkách, kterou si všichni velice oblíbili a neustále zpívali.

A protože z venku na nás volalo sluníčko, tak jsme vyběhli ven a vydali se vstříc dobrodružství těch skřítků, kteří na nás čekali.Oni si totiž pro kluky a holčičky připravili spoustu úkolů a překvapení. Např. výlet do muzea modelů vláčků v Domažlicích, stavění domečků, pracovní listy s lesní tematikou, sběr kytiček a bylin do herbáře, výrobu skřítků z přírodnin, písničku o kopretině a lese, oslavu narozenin Klárky, diplomy a nakonec hledání pokladu.

Je moc velká škoda, že nám to tak rychle uteklo.Než jsme se nadáli, byla tu sobota 11.června a my jsme zase museli nastoupit do autobusu a vydat zpět - směr Buštěhrad.A tam už čekali rodiče, na které se děti moc a moc těšily.Určitě měly spoustu dojmů, které mámě a tátovi rády vyprávěly.

Š. Kočárková

 

13. června 2011