Besídka u Krtečků

Na středu 11. května, kdy jsme dodatečně slavili svátek matek, se všichni moc těšili. Odpoledne se v naší třídě, tak jako v jiných třídách.Třída se nám změnila v hluboký les s liščí norou a nechyběla ani malá chaloupka, kde bydlel dědeček s babičku a Budulínkem.

Již před 16,00 hodinou se třída zaplnila maminkami, tatínky, babičkami, dědečky, sourozenci a ostatními příbuznými dětí.Ty už nedočkavě čekaly, až budeme moci začít.Holčičky byly oblečeny do roztomilých sukének, všichni měli na sobě trička, které paní učitelky nabatikovaly a na hlavě vlastnoručně vyrobené kloboučky.

Po milém přivítání Petrušky a Matyáše a básničce o nemluvňátku děti zahrály pohádku O Budulínkovi. A pak už písničky střídaly básničky o maminkách a babičkách, tanečky se také moc líbily. Na závěr kluci a holčičky zazpívali písničku o mamince a v básničce Pusa maminkám poslali pusinku. Odměnou dětem byl velký potlesk, ale i slzičky v očích, které se u leckteré maminky a babičky objevily. A pak už děti maminkám předaly dárečky.

Ale „co to?“ Proč nás paní učitelky volají k sobě? Ač nikdo nic vůbec netušil, paní učitelky se chtěly s dětmi, které po prázdninách odejdou do základní školy, rozloučit. Sice si ještě budou několik týdnů společně hrát, povídat a smát se. Ale některé děti už pojedou na prázdniny a určitě by jim bylo líto, kdyby o tuto velkou událost přišly.

Děti všem zazpívaly oblíbenou třídní písničku Krtečkové a pak už nastalo loučení. Děti si domů na památku odnesly krásnou šerpu, pamětní list a voňavou růžičku. Také velké zážitky z tohoto krásného odpoledne.

Š. Kočárková

 

6. června 2011