Leden u Krtečků

Po vánočních prázdninách, kdy jsme si užili krásnou pohádkovou zimu, jsme se opět sešli v naší třídě. Všechny děti se na kamarády těšily a tak se s velkou chutí daly do „práce„

V tomto měsíci jsme pracovali s integrovanými bloky Pohádková zima a Radovánky na sněhu.I když ve skutečnosti pohádkovou zimu vystřídala spíše obleva, tak naše třída a prostory šatny se zaplnily vystříhanými sněhovými vločkami, sněhuláky a dalšími zimními obrázky. Na koberci jsme si zahráli na bruslaře při písničce Bruslařská, ale i na lyžaře a sáňkaře při říkadlech. Moc se všem líbila pohádka O dvanácti měsíčkách a Sněhová královna.Tuto pohádku děti i ilustrovaly a pohádku O dvanácti měsíčkách dramatizovaly.

Oblíbená byla také pantomima, kdy kluci a holčičky kamarádům předvedli nějaký zimní sport a ostatní měli hádat to co předvádějí.

Děti také pracovaly ve skupinkách. Každá skupinka si zvolila svého velitele a po dohodě s ostatními společně vystřihovaly, sestavovaly, nalepovaly a vybarvovaly zimní obrázek.

A protože po prázdninách se z dětí stanou školáci, tak si všichni zahráli Na pana spisovatele, kdy se seznámili s některými písmenky.

12. ledna jsme odešli na návštěvu do ZŠ a zapojili se do vyučování se staršími kamarády, školáky.

V prostoru spojovací chodby u nás v mateřské škole si můžete prohlédnout výstavku dětských prací.

                                                                                       

 

2. února 2011