Prosinec v MŠ

Jako každý rok, měsícem prosinec, začínají svátky Mikulášem.

Děti z každé třídy  pomáhaly vyzdobit šatny, například Berušky rukavičkami a ponožkami, Žabičky sněhuláky a sněhovými vločkami a Krtečkové si šatnu vyzdobili svými výtvarnými pracemi . Ve třídách si děti samy zdobily vánoční stromečeky vyráběly čertíky, andílky a sněhuláky naučily se nové básně a písničky o zimě. Obohatily si repertoár o nové pohybové hry se zpěvem a tanečky.

    K Mikuláši paní učitelka Diana jako čertice, rozdala dětem adventní kalendáře a čokoládové figurky. Potom už jsme se všichni pečlivě připravovali na největší svátky v roce - Vánoce.

Děti malovaly a lepily přáníčka pro rodiče a spolupracující veřejnost, které jsme potom s dětmi roznášeli a předávali. Také jsme společně zadělali těsto na perníčky a upekli hvězdičky jako svícinky, ze slaného těsta vyráběli dárky s vánoční tématikou. Děti pilně nacvičovaly literárně hudební pásmo na vánoční besídku.

Rodiče napekli cukroví a když ho děti přinesly do třídy k ochutnání, tvářily se pyšně, protože je doma pomáhaly upéct a nazdobit.Před besídkou pod stromečkem našly děti nadílku myšky v kabátku.

    Potěšilo nás, že rodičů a přátel školy byly plné třídy, a také nás potěšila návštěva pani starostky našeho města, pani Leflerové, která dětem předala dárky v podobě sladkostí. Děti předvedly co se naučily na besídky a tím se snažily zpříjemnit všem předvánoční čas a popřát příjemné prožití vánočních svátků. A pak už jsme s dětmi netrpělivě odpočítávali zbývající dny do vánoc, na něž se všichni velmi těšili.

V prosinci děti ze 2. a 3. třídy navštívily vánoční hudební koncert v LŠU, školku navštívila divadelní společnost s pohádkou pro děti Královna barev, ukončili jsme cvičení dětí ve Sportovním centru Statek v Buštěhradě a jako tradičně děti navštívily a předaly dárky seniorům v DPS Buštěhrad.

Nevydařilo se nám společné setkání s dětmi a p. učitelkami z prvních tříd ZŠ, proto jsme dětem ze ZŠ vyrobili novoroční přáníčka, která jim předala p. učitelka.

 Jana Neumannová

 

2. ledna 2011