Únor v Žabičkách

Začátkem měsíce na děti čekal nevšední zážitek, promítání v nafukovacím kinu. Příběh nás zavedl na severní pól, kde se setkal lední medvěd Vladimír s tučňákem. Vyprávěli si o svých domovech a o hvězdách. Děti se dozvěděly, jaké jsou rozdíly mezi severním a jižním pólem, zajímavosti o vesmíru a planetách. 

V polovině února naši předškoláci navštívili 1. třídu základní školy a zúčastnili se vyučovací hodiny. Každý si našel jednoho prvňáčka, s kterým pracoval na zadaných úkolech. Děti si vyzkoušely počítání pomocí krokování, pantomimu na začáteční písmeno a určování slov pomocí genetické metody čtení.

Ve školce jsme se v integrovaném bloku seznamovali s lidskými činnostmi a řemesly. Děti určovaly profese prostřednictvím obrázků, přiřazovaly pracovní pomůcky  "kolíčkováním" a tříděním do skupin. Zazpívali jsme si lidové písničky o řemeslech a společně si o nich povídali. Naučili jsme se hru Na kominíka, Na ševce, společně tvořili z papíru pizzu a obšívali rukavičku.

Kluci si vyzkoušeli, jak se staví zeď a naučili se zacházet se zednickou lžíci a vodováhou. Holčičky se učily uplést housku, tvarovat koláče a cukroví pomocí modelíny. 

Před prázdninami jsme si povídali o Masopustu, skládali z částí koláče, hledali stejné jitrnice a tvořili maškaru Strakatého. Téma jsme zakončili masopustním karnevalem v kostýmech, při kterém si děti procvičily svou zručnost a obratnost v soutěžních disciplínách a zatančily si.

 

Dáda, Marcela a Blanka

 

 

 

6. března 2023