Květen v MŠ

Druhou květnovou neděli oslavily všechny maminky svátek a tak to děti s nimi oslavily. Nejdříve ve čtvrtek 6. května Krtečkové ve své třídě přivítali návštěvu seniorů z DPS Buštěhrad a připravili pro ně kulturní vystoupení a malé pohoštění s dárkem a kytičkou.

V úterý 12. května se ve všech třídách konalo slavnostní setkání s rodiči, prarodiči a veřejností.Děti předvedly kulturní program a předaly maminkám dárky, jako poděkování za jejich péči a starostlivost.Odměnou byl dětem velký potlesk a příjemná atmosféra.

Po skončení besídek jsme se ve třídě Krtečků rozloučili s dětmi, které po prázdninách odchází do prvních ročníků základních škol.Na památku si děti domů odnesly rozlučkový pamětní list, šerpu a květinu.

10. května nás navštívil pan Jiří Bílý s hudebním pořadem pro děti Letem světem.Pořadem děti provázela živá roztomilá zvířátka, andulka a chundelatý králíček.

Pan Jiří Bílý opět svou úžasnou náladou a přístupem k dětem vytvořil neopakovatelnou atmosféru, plnou hudby, zpěvu a pohybu.Jako památku nám zanechal CD se svými písněmi o zvířatech, které si s dětmi opakujeme.Příjemné chvíle s písněmi o zvířátkách nás doprovázely i na celodenním výletě, když jsme ve čtvrtek 20. května vyjeli do ZOO a Dinoparku v Plzni.

I když nám počasí příliš nepřálo, prožili jsme krásný a veselý den, dětem se velmi líbila návštěva Dinoparku a promítání 3D filmu o dinosauřím mláděti.

Prostředí plzeňské ZOO prochází stavebními úpravami a tak přístup k jednotlivým zvířátkům byl sice komplikovaný, ale my jsme to zvládali bez problémů.Mrzelo nás jedině to, že nová zvířátka procházela karanténou a my jsme se s nimi bohužel nemohli potěšit.

V oblasti výchovně vzdělávací našeho školního vzdělávacího programu jsme pracovali s integrovanými bloky Věci kolem nás a Co už umím co už znám.

Ve spojovací chodbě jsme uspořádali výstavu výtvarných prací dětí celé MŠ na téma Moje rodina a U nás doma.Výstava se podle ohlasů veřejnosti líbí a my z toho máme radost.

Poslední květnovou sobotu se některé děti chystají na školu v přírodě, která se

koná v krásném prostředí přírody v Peci pod Čerchovem.Držíme dětem palce, aby se jim týden do 5. června vydařil.Tak šťastnou cestu.

 

27. května 2010