Září a říjen u Delfínků

S novým školním rokem čekala na děti a paní učitelky nově otevřená třída Delfínků. Po prázdninovém volnu proběhla adaptace velmi dobře. Nějaká slzička se občas objevila, ale postupně jsme společně vše zvládli.

Září nám dopřávalo krásné počasí a tak jsme strávili hodně času venku na školní zahradě, občas se vydali na Ořešín, hřiště nebo do zámeckého parku. Integrovaný blok Moje město jsme využili k delším procházkám a zastavovali se na místech, která byla součástí naší básničky Buštěhrad. Postupně jsme se také byli podívat, kde bydlí naši kamarádi.

V říjnu jsme hodně tvořili z přírodního materiálu, pracovali s modelínou, malovali a učili se správnou techniku stříhání. Jak se dětem dařilo se můžete podívat. Dozvěděli jsme se, jaké plody na podzim dozrávají na zahradě, na poli, v lese a které stromy jsou u nás nejrozšířenější. Při vycházkách jsme všechny prohlíželi a učili se je rozlišovat. V druhé polovině měsíce jsme vyjeli do přírody na Záplavy. Děti pozorovaly život u vody ( kačenky, vodní rostliny, rybáře), prošly lesní naučnou stezku a cestou pozorovaly krásně zbarvené listy. Ke Dni stromů jsme namalovali les se zvířátky, přečetli příběh z Krtka ve městě a pověděli si o důležitosti stromů pro náš život. 

Společně s celou školkou jsme uskutečnili Červený den a užili si první divadelní představení Písničky a říkadla z lesního paloučku. Říjen jsme zakončili tvořením halloweenské dýně.

Dáda, Eva a Marcela

 

 

3. listopadu 2021