Prosinec u Sluníček

V prosinci jsme se začali s dětmi připravovat na zimu - naučili se zimní písně, básně a hry např... Huboval vrabčák na zimu, Sněží, Mikuláš... Děti pomáhaly při výzdobě třídy a šatny - malovaly a lepily čerty, zvonky. Samozřejmě se všechny děti těšily na Mikuláše, co jim asi přinese. Letos to bylo všechno trochu jinak a my se domluvili s rodiči, že ze sebe my všichni uděláme Mikuláše, čerta nebo anděla. Tak se také stalo.

Pak jsme si společně všichni zazpívali a zarecitovali u ,,našeho pekla" a děti se dočkaly Mikulášských pytlíčků. Ve třídě máme adventní věnec, na kterém každý týden zapálíme o jednu svíčku víc a my už víme, že jsme se zase přiblížili k vánoční nadílce. Děti si také vyrobily svůj věnec z papíru, ten už mají doma.

Tento týden zapálíme čtvrtou svíčku - poslední. Ale než to bude, ještě s dětmi připravujeme ukázku toho, co se naučily. A bude i vánoční nadílka ve třídě. Při vycházkách jsme s dětmi sbíraly šišky, větvičky... Z přírodnin si děti vyrobily vánoční svícínek. Závěrem chceme poděkovat rodičům, kteří nám pro děti přispěli sladkostmi, perníčky, nařezanými dřevěnými  koly na vánoční tvoření.

Všem přejeme klidné šťastné Vánoce a hodně zdraví do nového roku!

Paní učitelky Jana, Maruška a Štěpánka

 

15. prosince 2020