Advent v MŠ

Na oknech sněhuláci, kapříci, zvonečky, ve třídách ozdobené vánoční stromečky, betlémy jakoby všem chtěli oznámit, že se blíží vánoční svátky.

Ve čtvrtek 3. prosince předškoláci na náměstí U Macíků zazpívali několik vánočních písní při slavnostním rozsvícení vánočního stromu města.

V pátek 4. děti ve školce navštívil Mikuláš s čertem a andělem s dárkami pro ně.

Po celé školce voněli Františky a vonné tyčinky, děti vyráběly přání a dárky pro své blízké a slyšet bylo ze všech tříd vánoční koledy, zimní písně nebo recitace koled.

Ve všech třídách děti nacvičovaly slavnostní vánoční besídky, např Krtečkové Vánoční pohádku, Žabičky Vánoční příběh a nejmenší Berušky roztomilé pohybové hry a písničky. Besídky se nakonec bohužel pro veřejnost nekonaly z důvodu zvýšeného výskytu chřipkového onemocnění.Všem nám to bylo moc líto, ale středu, kdy se měly besídky konat jsme si i přesto užili.V dopoledních hodinách si děti samy pro sebe zahrály své nacvičené programy a za odměnu se uskutečnila vánoční nadílka v jednotlivých třídách. Většinu hraček pro děti věnovala firma Pompo, osobní dárky v podobě mazlících polštářků myšek dětem zakoupili rodiče.Rodičům musíme ovšem také poděkovat za finanční dary na zakoupení sedacího nábytku pro Berušky.Beruškám to u nových stolečků a na nových židličkách moc sluší a radují se z toho, teď už mají Berušky svojí třídu sluníčkovou.Slavnostní středu si děti užívaly také díky lidovým tradicím,zpívaly koledy, rozkrajovaly jablíčka, pouštěly po vodě lodičky ze skořápek, plnily jedny z posledních adventních úkolů, stolovaly u slavnostně prostřených stolů, pochutnávaly si na vánočním cukroví od maminek a babiček, paní kuchařky připravily slavnostní oběd a tak nám ten den úžasně rychle utekl.

Odpoledne si děti s pýchou nesly domů své "myšky" a dárky, které pro své blízké připravily.

Všem rodičům a přátelům školky přejeme s dětmi vše nejlepší do nového roku 2010 a děkujeme za spolupráci a pomoc školce.

 

31. prosince 2009