Krtečkové a jejich město

Během integrovaného bloku Moje město si děti ujasnily, kde bydlí a jak se jmenuje jejich město, seznámily se s tím, že Buštěhrad se kdysi jmenoval Buštěves a částečně s jeho historií.

Prohlíželi jsme si fotografie ze starých časů, na kterých jsme hledali známá místa a budovy. Na vycházkách  jsme hledali keramické tabulky na domech, které informují o historických pozůstalostech města. Líbil se nám městský znak, který jsme také hledali během procházek městem.

Velmi milé bylo pozvání manželů, kteří si všimli jak obdivujeme znak Buštěhradu na jejich poštovní schránce. Pozvali nás k sobě na zahradu, kde nám ukázali městský znak na vlajce, který vlál a tak zkrášloval jejich krásnou zahradu. Krtečkové  už ví, jak se jmenuje hlavní ulice Buštěhradu a jaké významné budovy se tam nachází. Povídali jsme si o tom, jak je důležité o své město pečovat a co se nám ve městě líbí.

Děti dostaly první domácí úkol – naučit se adresu svého bydliště. Výtvarně zpracovaly své vlastní ulice, které  se moc povedly. Naučily se vlastní pěveckou hymnu, seznámily se s písní o šnečkovi, který neví kde bydlí a písní o slušném chování. Vyslechly si pohádku O zajíčkovi, který se ztratil , během které si uvědomily jak důležité je znát své jméno a adresu bydliště.

JItka Šímová

 

24. září 2020