Krtci a Čarodějnice

Krtci a Čarodějnice

 

Nedávno jsme společně vítali příchod jara a už slavíme další jarní svátek – Čarodějnice.

Krtečkové se během týdne před 30. dubnem seznamovali s básničkami a písničkou o strašidlech a čarodějnicích. Nejvíce se líbilo čarování čarodějnic - Čáry máry basta fidli, košťátko nás ponese, poletíme jako vítr, bojte se nás bojte se!

Dozvěděli se, že se rády přátelí s potkany, myškami, netopýry a pavouky. Chtěli se čarodějnicím zavděčit a tak pro ně výtvarným kouzlením připravili úžasné pavučinkové sítě s pavouky. Pavučiny jsme vytvářeli společně všichni i ve třídě na podlaze, panečku to bylo obtížné chodit tak, aby se nešláplo na pavoučka a pavučinu!

Rozmlouvali jsme o pavoučkovi Provazníčkovi, kterého děti poznávají poslechem četby na pokračování před odpoledním klidem.

Děti zdolávaly pavoučí dlouhý černý tunel, kterým se dostaly do světa pohádek, kde promlouvají kouzelné bytosti. Seznámily se s kouzelnými svítícími pavouky a vše vyvrcholilo v pátek 28. dubna, kdy jsme se společně sešli v kostýmech, sami si připravili občerstvení, převtělili se do kouzelných bytostí a tancem, soutěžemi, zpěvem a dobrou náladou oslavili Čarodejnice.

 

Jitka Šímová.

 

 

 

29. dubna 2017