Konec října v MŠ

Poslední dva týdny se děti proměnily ve zvířátka a pohádkové bytosti, které žijí v lese. Zopakovaly si druhy lesních stromů, jejich plody a obyvatele lesa.

Žabičky si hrály s veverkou, pro kterou si vyrobily potravu - houby a lesního panáčka ze šišky. O veverce se naučily písničku, taneček a nakreslily si ji.

Berušky si hrály na houbičky za doprovodu nové říkanky o bedle. Vyrobily si muchomůrku z papíru a svými pěstičkami natiskly "hříbky" do pohádkové polévky, celým týdnem je provázely příběhy o Bambim a Míšovi Kuličkovi.

Krtečkové vyráběli kosa, naučily se novou pohybovou hru Na kosí hnízda a Veverčí válčení, seznámili se s příběhem V lese, ve kterém si uvědomovali důležitost ochrany zdraví a možná číhající lesní nebezpečí, naučili se píseň V lese, kterou malbou temperovými barvami výtvarně vystihli, některé děti si vyzkoušely práci s olejovým pastelem. Zodpovědně plnily úkoly pracovních listů, kde se procvičovaly ve zručnosti při práci s nůžkami.

Dne 5. listopadu se děti potěšily s loutkovou pohádkou o Oslíkovi a medové svačince.

Děti ze třídy Krtečků si také poslechly od V. Čtvrtka Pohádky z mechu a kapradí. Vyrobily si Křemílka a Vochomůrku a naučily se o nich písničku. Ve středu 7. listopadu navštívily své bývalé spolužáky v 1. ročníku ZŠ, se kterými si společně zahrály a plnily úkoly, které jim připravila paní učitelka ze školy.

Žabičky si k týdenní práci vybraly pohádku O Rumcajsovi, pokusily se o dramatizaci příběhů z večerníčků, ke které si vyrobily loutky.

Beruškám se zalíbily Pohádky z pařezové chaloupky, seznamovaly se s dalšími novými příběhy, naučily se básničku s pohybem Už jsme v lese a vyrobily si roztomilé loutky Vochomůrky.

I tentokrát si můžete v naší fotogalerii prohlédnout ilustrativní fotografie všech činností dětí.

 

12. listopadu 2007