Berušky v DPS

  Pravidelné setkávání dětí ze třídy Berušek z mateřské školy s místními seniory se opět uskutečnilo po dlouhé zimě v pondělí 6.března dopoledne v DPS.
  Přinesli jsme si housle, dětské hudební nástrojky a také ,,nástrojky", které používá doma maminka a tatínek: kladívko, pokličky, vařečky a skleničku. Otevřela nám s úsměvem paní ředitelka DPS Šárka Vojnarová. Ve společenské místnosti na nás již čekal jeden dědeček s několika babičkami. S většinou staroušků se již známe z předešlých let. Náš hudebně - pohybový program jsme zahájili písní ,,Muzikantská rodina". Zpívali jsme za doprovodu hry na housle a ,,nástrojků maminky a tatínka" . Následovaly dvě pohybové hry se zpěvem ,,Zlatá brána", ,,Kamenný most"a kruhový taneček ,,Zlatý řetěz". A protože jsme si chtěli všichni společně se staroušky zazpívat, tak si děti sedly k nim ke stolu. Jeden rozpočítával za doprovodu písně ,,Pějme píseň dokola", na koho padne rozhodnutí s výběrem další písně. Přidala se i paní ředitelka a během několika písní se všem ve tváři ukázal úsměv...
  Bylo to milé setkání. Děti pak dostaly za své účinkování od obyvatel DPS sladký balíček, který jim předala paní ředitelka. Všichni pěkně poděkovali a slíbili, že určitě příští měsíc zase přijdeme na návštěvu!
 

 Jana Neumannová

 

8. března 2017