Jak jsme zahájili nový školní rok

V pondělí 3. září na děti čekaly usměvavé tváře p. učitelek a ostatního personálu mateřské školy. Z počtu 70 přihlášených se první den sešlo 59 dětí, ale během týdne se počet zvýšil na 67, ostatní děti byly řádně rodičemi omluveny. V hezky vyzdobených třídách se podle seznamu sešli Berušky, Žabičky i Krtečkové.

Děti se seznamovaly s prostředím nové třídy, svou značkou a jmény kamarádů i p.  učitelek. Naučily se třídní "hymny", aby si zvykly na označení svých tříd.

Během 10 dnů se děti již cítí ve školce jako doma a my všichni z toho máme radost, že se jim u nás líbí.Věříme, že slzičky některých dětí, kterým se stýská zatím po mamince, už neuvidíme.

Proběhla také společná schůzka rodičů všech dětí, kde si rodiče odsouhlasili finanční příspěvek do Fondu dětí na kulturní a společenské akce.

9. září jsme slavnostně zahájili provoz nově vybaveného školního hřiště, které nám pomohly zařídit koordinátorka pro výstavbu dětských hřišť paní Mahovská a dále paní Kasalická a Závorková. Děti si tak konečně mohou užívat školní zahrady, i když ještě čekáme na dodání vahadlové houpačky a herního stolečku do pískoviště, na jehož koupi se rodiče rozhodli přispět každý 100 korunami, čehož si velmi vážíme, zrovna jako finančních sponzorských darů na realizaci celého hřiště.

 

13. září 2007