Tříkrálová koleda v Beruškách

První den ve školce v roce 2017 jsme si hráli hlavně s dárky od Ježíška a za sběr. Nejoblíbenější je letadlo, magnetické kuličky v bludišti, skládací dřevěný dort, stolní balanční hry a také červené čepice, které budeme nosit na výletech. Po svačině si děti namalovaly barevný ohňostroj na černý nebo modrý papír pomocí ruliček od toaletního papíru. Povedly se všechny, i když je každý ohňostroj jiný. Zatím nám zdobí šatnu, pak je zalaminujeme a děti budou mít originální prostírání.

Další dny už jsme si povídali o putování Tří králů do Betléma, hráli si při cvičení na kometu, stavěli z kostek trůny, vyráběli korunu, hádali jména začínající na K, M a B, učili se píseň Tři králové. Ta se dětem tak zalíbila, že v pátek ráno ji sami od sebe zpívali rodičům, kteří přiváděli děti. Paní Mullerová nám darovala bílé prostěradlo na kostýmy, které si děti půjčovaly.

V pátek po svačině jsme pak obcházeli třídy a zpívali. Někde nám podělovali básničkou, jinde sladkou odměnou. Vydali jsme se také do školy za Medvědy a ti nás pohostili i čajem na zahřátí.

Konečně nám napadl sníh a děti si užívají radovánky na sněhu. Děti si mají přinést boby nebo lopatu, vyzkoušíme v druhém týdnu dolinu na Ořešíně.

Lucie Strnadelová

 

9. ledna 2017