Výlet do zoologické zahrady

Ve středu 16. května všechny děti a pracovnice naší mateřské školy odjely na celodenní výlet do zoologické zahrady v Praze.

Hned ráno pro nás přijel autobus, který všechny odvezl do toužebně očkávaného cíle. Cesta nám rychle ubíhala, děti pozorovaly v Praze tramvaje, viděly v dálce pražský hrad a Petřín. Líbila se jim cesta po mostě přes řeku Vltavu. A to už jsme dojeli k zoologické zahradě. Po dobré svačině se Berušky, Žabičky i Krtci se svým přiděleným doprovodem nedočkavě vydali na prohlídku.

Hned na začátku upoutali všechny děti lední medvědi, škoda jen, že se jim nechtělo do vody.Také žirafy a žirafí mláďátko se velmi líbilo. Následovali myši, hadi, netopýři, vlci, lišky, sloni, zebry, opice a další zvířátka. Asi úplně nejvíce  se všem líbili roztomilí tučňáci, kteří se bezstarostně proháněli ve vodě a dokonce pod vodní hladinou na děti laškovně doráželi.

Děti s chutí snědly polední jídlo a vesele se proháněly na trávníku.Čas nám rychle ubíhal a bylo odpoledne, některé děti byly "uťapkané" a jiné plné elánu, ale určitě všechny spokojené došly k autobusu.

Cesta zpět rychle utekla a my všichni jsme byli před naší školkou, kde se děti osvěžily a najedly. Potom děti čekaly netrpělivě na rodiče, aby jim své hezké zážitky mohly vyprávět.


Štěpánka Kočárková

 

25. května 2007