První dny Krtečků ve školce

Já jsem Krtek,

malý Krtek,

já už chodím do školky…….

 

  Ano , kluci a holčičky z naší třídy začali chodit do školky ve čtvrtek 1. září. A že se nás ve třídě sešlo. Ve třídě čekaly paní učitelky Štěpánka a Jitka. A také spousta hraček. Sice se na některých tvářičkách objevily i slzičky, ale ty brzy zmizely, když jsme si našli například mezi ostatními kamarády.

 Hned od prvního dne jsme se postupně seznamovali s prostředím třídy, novými hračkami, se svojí značkou. Umíme  několik říkadel, které doprovázíme jednoduchými pohyby,dokonce už  zazpíváme i naší třídní písničku. A když nám paní učitelky hrají na klavír, to se nám líbí!

 Taky rádi něco vyrábíme. Například jsme si vyrobili veliká sluníčka, která zdobí schodiště do naší třídy a také střechu domečku i s komínem. Když jsme si střechy vyzdobili barevnými obtisky prstíku, to byla krása.

 A také trénujeme velmi důležitou věc. Trénujeme obouvání bačkůrek, oblékání tepláčků, mikin a bundiček. V trénování nám pomáhají maminky a tatínkové. Moc jim za to děkujeme.

A my jim přejeme, ať se dětem u nás líbí a jejich tvářičky vždy byly tak usměvavé, jako sluníčka, které si samy vyrobily.

 Štěpánka Kočárková

 

22. září 2016