Noc Krtečků ve školce

 

 Celý týden jsme se na ní moc těšili. A pak to konečně nastalo. V pátek  k večeru přivedli rodiče děti s připravenou studenou večeří, oblíbeným plyšákem, baterkou, výbornou buchtou, kterou upekla maminka a veselou náladou do naší třídy.

 Třída byla vyzdobená lucerničkami, broučky a beruškami. Čekala nás totiž Noc broučků.

 Po příchodu si děti vyrobily lucerničky. Každý dostal na krk medaili s obrázkem broučka. Pak si poslechly pohádku z knihy Broučci.

A protože se ozval hlad, tak jsme se navečeřeli a pak se vydali jako správní průzkumníci s baterkami na večerní průzkum školky. Všude byla už skoro tma, jen ve třídě Berušek a Žabiček byly slyšet dětské hlásky. Po návratu do naší třídy nastal taneční rej s baterkami, to bylo radosti!

 Po skončení jsme si ještě zahráli s polštářky,zazpívali. A to už se nastal čas připravit si postýlky, obléknout pyžamka, umýt, vyčistit zoubky a hajdy na kutě! Někomu se tedy, ale vůbec nechtělo. Ale nakonec po přečtené pohádce a pohlazení stejně všichni usnuli...

 Budíček byl u některých dětí opravdu brzy, ale pravidlo bylo: Nevzbuď ostatní.

Po probuzení všech nastala rozcvička v pyžamkách, úklid postýlek…. A protože čas moc rychle utíkal, tak  ještě před snídaní rozdání diplomů za první noční spinkání ve školce.

 Na stolečkách už kluci a holčičky měli připravenou výbornou snídani, kterou upekly šikovné maminky. Moc děkujeme!

... a to už se ozýval zvonek a naší krásné noci ve školce byl konec.

Štěpánka Kočárková

 

11. dubna 2016