Projektový den ve třídě Krtečků

 

 Na 30. březen jsme se velice těšili. Po příchodu všech dětí u třídní tabule si kluci a holčičky společně zopakovali roční měsíce a zazpívali naší oblíbenou písničku Leden, únor, březen. Také si zopakovali roční doby a připomněli jejich charakteristické znaky. Zelenou barvu má rádo jaro,léto zase žlutou, podzim hnědou a zima barvu modrou.

Vzpomněli jsme si na naše společné vycházky do zámecké zahrady, kdy jsme pozorovali, jak se nám během roku mění a jaký vliv má  teplota na přírodu. A nejhezčí je nyní na počátku jara. Travička se zelená, na keřích se objevují zelené lístečky, ptáčkové si staví hnízda a nejkrásnější je veselý zpěv ptáčků.

Podívali jsme se z okna naší třídy a usmívalo se na nás sluníčko, ale co to? Kam se najednou schovalo? Vítr přihnal šedivé mraky a ta zima! Kolik je asi na teploměru stupňů? Podíváme se. Je jenom pět stupňů. To ještě moc teplo není a proto se musíme až půjdeme ven pořádně obléknout, abychom nebyli nemocní. Nesmíme zapomínat na to, že je důležité jíst mnoho ovoce a zeleniny, abychom nás nenavštívili škaredé bacily.

 Ale co, můžeme si ty bacily alespoň vyrobit. Rozdělili jsme se do třech pracovních center. V jednom centru si skupinka dětí vyrobila bacily. V druhém centru teploměr a v dalším knížku - leporelo, kde si nakreslily obrázky charakteristické k jednotlivým ročním dobám.

 Na závěr dnešního krásného dne jsme si zazpívali písničku Jaro je tu.

Štěpánka Kočárková a Jitka Šímová

 

 

2. dubna 2016