Velikonoční dílničky u Berušek

V pátek 17. 3. se ve třídě Berušek uskutečnily velikonoční dílničky. S dětmi jsme nejprve nakoupili lepidla, zeminu a semínka. Do velkých příprav se zapojili i rodiče s prarodiči. Doma vyfoukli vajíčka, maminka Ellinky zajistila ošatky a malé berušky. U rybníka si děti nasbíraly peříčka od kachen a tam jsme také nařezali vrbové proutky.

Ve třídě děti zasily semínka řeřichy a pozorovaly , jak za pár dní vyrostla. V pátek už dopoledne začaly malovat slepičí pouchy, aby je odpoledne mohly s rodiči zdobit barvou, gelovými fixy, papírovými obrázky nebo plstí. Maminka Martinky nám ukázala zdobení vajec lakem na nehty a pak nám předvedla s dědečkem Terezky jak se plete hodovačka z osmi proutků. Děti je hned vyzkoušely s koledou Hody, hody…Kdo měl nazdobená vajíčka, slepoval z částí papíru slepičku, vyráběl si papírové zajíčky a košíček z obalů na vejce. To už jen dostal šablonu na uši a nohy a zbytek záležel na fantazii jejich výrobců.

Všichni zúčastnění se snažili a opravdu všechny výrobky se povedly. Na konec jsme společně uklidili třídu.Děkujeme za hezky prožité odpoledne.

 

Jana Neumannová

 

21. března 2016