Exkurze - LETIŠTĚ

V pátek 19.února prožili Medvídci a Krtečkové krásné dopoledne. Vydali jsme se na exkurzi do Prahy na LETIŠTĚ VÁCLAVA HAVLA.

Paní průvodkyně nám nejprve ukázala model celého letiště ve vstupní hale a potom nás čekala opravdová kontrola - prošli jsme rámem a naše oblečení rentgenem. Autobus nás povozil po letišti, kde jsme viděli mnoho zajímavých věcí - letadla přistávala a odlétala..byli jsme překvapeni jak rychle za sebou. Sledovali jsme práci leteckého navigátora, jak letadla křídlem tankují palivo, jak se připojují k letadlu "choboty", kterými pasažéři nastupují a vystupují. Autobus nás přivezl k letadlu, do kterého jsme mohli nastoupit, usadit se v sedačkách a vše si prohlednout - včetně pilotní kabiny.

Všichni jsme byli nadšeni - a to ještě zdaleko nebylo všechno. Následovala návštěva u hasičů. Parta sympatických pánů dětem ukázala veškerou techniku, kterou používají. Auta různých velikostí a tvarů.V tom nejhezčím se dokonce všichni svezli - děti i paní učitelky. Hasiči nám ukázali několik typů hašení požáru vodou i pěnou. Děti si vyzkoušely hasičskou helmu, dýchací přístroj i hašení hadicí.

Viděli jsme laboratoř, včetně protichemických obleků, které hasiči používají při styku s neznámými látkami. Prohlédli jsme si dokonce výcvikové místnosti, kde hasiči trénují a připravují se na svou náročnou práci. Čas nám utekla jako voda a museli jsem jet - plni dojmů - do školky. Exkurze byla velmi zajímavá nejen pro děti, ale mnoho nových informací si odnesly i paní učitelky.

Za zprostředkování mimořádně hezkých zážitků velice děkujeme tatínkům z Medvídků - panu Šturmovi a Vorlovi.

 

Iva Hrazdírová

 

22. února 2016