Předvánoční čas v mateřské škole

Počasí za okny připomínalo spíše jaro, tak jsme si museli zimní dobu v MŠ vyčarovat. Na oknech se objevily zasněžené stromečky, sáňky sněhuláci, děti v kulíšcích, zvířátka v lese u krmelců, také kapříci, zvonečky, andílci i betlémy.

Nejenom okna, ale i ostatní prostory tříd a celé mateřské školy, jsme si společně vyzdobili. Nezapomnělo se ani na opravdové vánoční stomečky, na zdobení stomečků se děti velmi těšily, vždyť si také mohly přinést vlastní ozdobu a pověsit ji na stromeček ve své třídě. Aby nám čas do Štědrého dne příjemně utíkal, byly ve třídách adventní kalendáře, kde na každý den děti měly připravený nějaký zajímavý úkol.

Nezapomínalo se ani na své blízké, pro ty jsme již v předstihu vyráběli dárečky a novoroční přáníčka.

Děti se zdokonalovaly ve stříhání a nalepování a z hotových výrobků měly největší radost děti samé.

5. prosince některé děti přišly do školky s obavou z návštěvy Čerta a Anděla s Mikulášem. Od rána byly všechny děti moc hodné a za to se jim avizovaná návštěva odměnila dárečky, aby to však neměly děti tak jednoduché, musely si dárečky zasloužit písničkami, koledami a básničkami. Je ale třeba přiznat, že mnohé děti hledaly bezpečí u své paní učitelky.

Odpoledne se nejstarší děti ze třídy Žabiček a Krtečků sešly na buštěhradském náměstí, zazpívaly při slavnostním rozsvícení vánočního stromu. Škoda jen, že začalo pršet.

30. 11. a 12. 12. jsme společně navštívili Divadlo Lampion v Kladně. Děti se pobavily s pohádkami Poklad Baby Mračenice a pohádkou O třech prasátkách.

 

31. ledna 2007