Zimní olympijské hry u Krtečků

Na bobech si bobujeme

a na saních sáňkujeme
na lyžích zas lyžujeme......

A to nejenom my kluci a holčičky, ale také sportovci, kteří se zúčastní letošních zimních olympijských her v ruském Soči.
A protože nám venku konečně napadl sníh a my jsme si v naší třídě vyprávěli o zimních sportech, tak si pro nás paní učitelka připravila překvapení. Hned ráno při ranním cvičení jsme si zacvičili s míčem, který se pomocí zaklínadla, proměnil na zeměkouli, která se točí a točí a točí...Po skončení jsme si společně vyprávěli, co to zeměkoule je, kolik máme světadílů, jaké státy známe, jak lidé v jednotlivé zemi mluví.
Děti se během vyprávění dozvěděly co to jsou olympijské hry a v jakých discipínách tam sportovci budou závodit. Seznámily se s olympijskými kruhy, jejich barvou a také už vědí, jaká barva značí, který světadíl.
Další den na nás čekala třídní zimní olympiáda, kdy děti závodily ve dvou družstvech v „lyžařských disciplínách“. Kdo vyhrál? Samozřejmě všichni. Bouřlivé „hurá“ bylo slyšet po celé školce. Na závěr jsme si společně zazpívali písničku My jsme naši sportovci.
Po velkém sportování jsme si společně vyrobili olympijský plakát, na kterém nechyběly olympijské kruhy, ruská vlajka a ještě vlajky některých zemí, které se ZOH zúčastní.
A všechny děti vyzdobily plakát kresbou sportovců, kterým budou možná držet palce na opravdových olympijských hrách.

Š.Kočárková




 

 

5. února 2014