Veselý týden u Krtečků

A proč veselý? Protože jsme se celý minulý týden věnovali hudbě. A každá holčička a kluk z naší třídy ví, že nás vždy písnička rozveselí. Proto začínáme každý den právě písničkou.

V pondělí jsme se dozvěděli, co to vlastně hudba je. A jaký je rozdíl mezi básničkou a písničkou. Poznávali jsme hudební nástroje a zazpívali písničku Já jsem muzikant. Pracovali s pracovním listem, kde jsme měli poznat hudební nástroj, který máme na obrázku – buben, vybarvit písmenko a určit písmenka v tomto slově.
V úterý jsme se seznámili  s písní Muzikanti, zahráli hru Vytvoř kapelu o …..muzikantech. Během hry si každý procvičil číselnou řadu 1 – 10, nakreslili jsme  hrudkou svého muzikanta. Na závěr jsme společně ze všech muzikantů vytvořili velkou kapelu.
Další den si pro nás paní učitelka připravila básničku Holčička – písnička, která nám prozradila úkol dne – seznámit se s notovou osnovou, houslovým klíčem a některými druhy not. K tomu nám pomohla hra Najdi stejnou notu. U stolečku nás čekal kamarád Houslový klíč, kterému jsme pomohli otevřít naší novou písničku.
Na závěr týdne se kluci a holčičky ještě seznámili s pohádkou Veselá mysl. Vypráví
o holčičce Adélce, kterou naučil dědeček hrát na zobcovou flétnu.
Těšíme na další překvapení, která má pro nás paní učitelka připravena.
Š. Kočárková

 

18. března 2013