Leden u Medvídků

U Medvídků začal leden tříkrálovým průvodem. Děti si vystřihly královské koruny a dle vlastní fantazie nazdobily. V čele s Kašparem, Melicharem a Baltazarem zazpívaly paním kuchařkám ve školní jídelně píseň" My tři králové jdeme k vám".
POHÁDKOVOU ZIMU jsme přivolávali pohybovými hrami"Dva mrazy"",Meluzína"",Medvěd klepe peřinu" a házením papírových koulí na cíl, ale také různými pracovními a výtvarnými činnostmi. Děti vyráběly sněhuláčky z papíru a vaty, krmítka pro ptáčky nebo vystřihovaly sněhové vločky. Naučily se techniku kašírování - za pomoci papíru a škrobu vyrostly pod jejich rukama hory plné lyžařů. Také malovaly jako mráz barvou do klovatiny a velmi se jim povedla kolorovaná kresba pohádky" Sněhurka a sedm trpaslíků". Hurá!!! Nachumelilo a my jsme si opravdu užívali RADOVÁNKY NA SNĚHU jak se patří. Děti bobovaly, stavěly sněhuláky, otiskovaly stopy a koulovaly se. Nezapomněli jsme také na ptáčky, kteří nemají v zimě co do zobáčku - sypali jsme zrníčka do krmítka, věšeli na stromy lojové koule, kachnám a labutím v rybníku jsme nosili starší pečivo.
Brzy čeká všechna Medvíďata zápis do první třídy a proto jsou u nás přípravy v plném proudu, aby děti tento důležitý životní krok hravě zvládly.
Iva Hrazdirová
 

 

4. února 2013