Listopad u Berušek

V měsíci listopadu jsme pracovali s integrovaným blokem Filip v zemi zdraví, kde se děti seznámily s knihou Filipova dobrodružství, prohlíželi jsme si encyklopedii Moje první encyklopedie, hráli jsme hru Na lékaře, při které jsme se seznámili s lékařskými pomůckami a také jsme je vyzkoušeli při léčení pacientů - dětí. Dětem se hra velice líbila, s nadšením se střídaly v rolích lékařů, zdr. sester a pacientů.

Při pobytu venku děti dokázaly najít správnou cestu k lékárně a dětskému lékaři. Vysvětlili jsme si důležitost přiměřeného oblékání, otužování a dostatečném konzumování ovoce a zeleniny. Děti se naučily říkadlo s pohybem Oblékání a píseň Polámal se mraveneček. Všechny děti se zapojily do výroby „Bacila“ kdy jsme rozfoukávali inkoustové skvrny (dechová cvičení) a dolepili oči, nos a pusu.

Následoval Svatomartinský týden, ve kterém se děti seznámily s příběhem „ O svatém Martinovi“. Jelikož se blížil lampiónový průvod v Buštěhradě, vyrobily si děti krásné barevné lampióny, které pak v průvodu rozsvítily.

V integrovaném bloku Alenka stůně, se děti seznámily s maňásky Alenkou a Kubou. Shlédly maňáskové představení „ Když Alenka stůňě“. Poradily loutce, co má dělat, aby se brzy uzdravila a jak nemocem předcházet. Na obrázkách pojmenovávaly části těla a sestavovaly nakreslenou postavu z papíru. Dětem se velice líbila smyslová hra „Hádání předmětů“ se zavázanýma očima.

Nalepili jsme si papírovou Alenku a pokusili jsme se správně ji obléknout, papírovými oblečky, přičemž jsme si zopakovali základní barvy. Děti se naučily báseň Boty, Čištění zoubků.

Navštívily nás studentky ze Stomatologického sdružení s programem pro děti. Děti byly velice aktivní, povídání je bavilo a na rozloučenou dostaly nové zubní kartáčky.

Další návštěva bylo Divadýlko Úsměv s představením pro děti O kouzelném lesu.

Bělohlávková Lucie

 

9. prosince 2011