Září u Krtečků

Ve čtvrtek 1. září nastal ten dlouho očekávaný den. Sešli jsme se v naší třídě, abychom se přivítali ve třídě Krtečků. Myslím si, že už se všichni velice těšili. Čekala na ně spousta kamarádů, usměvavé paní učitelky a taky spousta hraček. I když většina dětí se již znala, tak přece jenom několik dětí přišlo do naší mateřské školy úplně poprvé. Ale i ty se s ostatními brzy seznámily a stali se z nich dobří kamarádi.

Během měsíce jsme se postupně seznamovali s novým prostředím, kamarády, p. učitelkami a také s třídními pravidly, které jsou napsány velkými písmeny a označeny čísly ve třídě na nástěnce. Třídu také zdobí naše společné album, na kterém se usmívají v barevném srdíčku fotografie dětí a také p. učitelek.

Už od prvního dne jsme pracovali s integrovaným blokem Naše mateřská škola a na něj navázal integrovaný blok Naše město.

V prvním integrovaném bloku jsme se např. seznámili s Adámkem, který také chodil do jedné mateřské školy a učil děti, jak by se měly v mateřské škole chovat. Např. poprosit, poděkovat, dělit se o hračku s kamarádem, uklízet hračky, neubližovat ostatním….

V bloku Naše město jsme se seznamovali s naším městem např. na vycházkách, kdy se dětem líbila vycházka Starým hradem do zámecké zahrady. To bylo ve významném dnu, kdy oslavily stromy svůj svátek a my jsme ho právě oslavili v zámeckém parku, kdy jsme se např. snažili strom společně obejmout a pohladit.

V další významný den – čokoládový jsme se sešli ve třídě v hnědém oblečení a pochutnávali si na výborné čokoládě, kterou nám maminky do školky koupily a na čokoládovém dortíku z piškot, který si děti samy připravily.

Během integrovaného bloku Naše město, jsme se s naším známým kamarádem Adámkem dozvěděli, že každá ulice má svoje jméno, např. i ulice, která se podle něj jmenuje Adámkova. A hned jsme dostali domácí úkol a to zjistit, jak se jmenuje ulice, ve které bydlíme. Společně jsme si postavili z kostek Krtečkovou ulici a nebo zase z vyrobených domečků ulici Zajíčkovou. Také jsme si popovídali o tom, jak se máme venku v našem městě chovat a jak si ho udržet v čistotě tak, aby se všem tady líbilo.

Š. Kočárková

 

4. října 2011