Textilní obrázky z Peru

Začátkem podzimu přichází každoročně dětem do školní družiny zásilka výtvarných prací a osobních dopisů ze sesterské školy v Haparquilla.

Ta letošní obsahuje kresby temperou. Zachycují vysoké hory a krajinu, která naše kamarády obklopuje. Obrázky, načrtnuté tužkou a pastelkami, přibližují stavby domů a jejich bezprostřední okolí. Nejvíce obdivovaná ale zůstává kombinovaná technika se zvířátky. Kamarádi, vzdálení od nás tisíce kilometrů při ní použili nastříhanou a pestře zbarvenou vlnu z lamy. Každé dílko je jedinečným originálem a sklízí zasloužený obdiv.

Bylo by nám líto, kdyby tato krása zůstala pouze ve škole. Proto jsme nejhezčí výtvarné práce poslali za naše přátele do mezinárodní výtvarné soutěže "Kladenská veverka". Budou k vidění na vernisáži v kladenském zámku, dne 11.11.2009.

Nyní je na nás, abychom příjemný dárek oplatili. Proto píšeme odpovědi na milé dopisy, zhotovujeme přáníčka, novoročenky a další drobné pozornosti. Jsme rádi, že toto snažení podporují i starší žáci školy a pomáhají nám.

Anna Holeyšovská

vedoucí vychovatelka

 

16. listopadu 2009