Divadlo ŠD

Děti ze školní družiny si připravily divadélko nazvané „V ZOO“. Společně jej nacvičily, vyrobily si kulisy a připravily kostýmy.

A o čem divadlo je?

Příběh vypráví o mladé rodině, která vyrazí s dětmi do ZOO. Děvčátka jsou tak unešená zvířátky až se ztratí. Hledají maminku, ale ne a ne ji najít. Maminku si spletou s krotitelkou tygrů, která slíbí, že u ní mohou počkat, než se rodiče najdou. Mezi tím však jedné z holčiček upadne plyšová hračka rovnou pod nohy tygra, kterého krotitelka právě cvičí. Holčička se vrhne bez rozmyslu pro svoji oblíbenou hračku a tygřík ji zraní na ruce. Krotitelka nepropadne panice a požádá děti (diváky) o pomoc s vytočením čísla na záchrannou službu. Ihned přijíždí paní doktorka, která zjistí, že zranění není vážné a ručičku malé holčičce ošetří. V zápětí se najdou rodiče a vše dobře dopadne.

Na konci příběhu si vystupující s diváky společně zazpívají a zatancují.Generálka představení se konala v pátek 23. 3. 2018 nejdříve v přízemí školy pro ostatní děti ze školní družiny a poté v Mateřské škole v Buštěhradě ve třídě předškolních dětí. Všichni vystupující byli odměněni živou květinkou.

Kolektiv ŠD

 

19. dubna 2018