Jarmark Buštěhrad

Jarmarku se v místech, zvaných "Na Babkách", účastní každoročně dětský soubor Duha. Letos přišli malí zpěváčci těsně před obědem se svým repertoárem, výbornou náladou, úsměvy a veselým štěbetáním.

A protože je nejrůznějších hudebních žánrů slyšet kolem nás mnoho, připravili si písničky lidové, všeobecně známé, které byly, jsou a jistě i budou, ve velké oblibě právě u těch nejmenších. Tentokrát děti sice nedoprovodila živá hudba, ale to nijak neovlivnilo odhodlání ukázat se v tom nejlepším světle. Ani občasné "zapískání" mikrofonu děti nijak nezmátlo.

Jejich bezprostřední projev jistě přispěl k příjemné jarmareční náladě i závěrečným přídavkem a to písní z divadla Semafor - "Kočka". Pokud se pozorně zadíváte na přiložené fotografie, najdete mezi členy souboru i milé "hosty". Byli to mladší sourozenci, co si ještě nějaký čas na svoji školní premiéru počkají.

Jaký význam mělo toto vystoupení pro děti? Kromě krásných a plnohodnotných emocí z příznivého výsledku svého snažení, docházelo k posilování kompetencí občanských a činnostních. Děti vnímaly své okolí, posílily svůj zájem o to, co se kolem děje, zjistily, že svojí aktivitou a chováním vytvářejí hodnotu, která přispívá k příznivému soužití mezi vrstevníky i mezi širší veřejností.

 

Anna Holeyšovská

vedoucí vychovatelka

 

16. října 2016