Vyhodnocení soutěže - LOGO

Činnosti, které nabízejí posilování a rozvoj nejdůležitějších kompetencí u dětí, probíhají ve družině v různých aktivitách.

Dnes odpoledne se uskutečnilo ve vestibulu školy vyhodnocení soutěže s názvem LOGO pro Svaz důchodců Buštěhrad. Děti kreslily obrázky, při jejichž tvorbě bylo nutné pochopit problém, promyslet a naplánovat způsob řešení, použít k tomu vlastní úsudek a zkušenost. Během dvou měsíců vznikl soubor osmdesáti kreseb, které začátkem května posuzovala odborná komise, složená z profesionálních grafiků a výtvarníků. Ta vybrala vítězný obrázek a dalších sedm kreseb, které budou senioři Svazu důchodců Buštěhrad, používat při svých kulturních a společenských akcích ve městě a jinde.

Vítěznou práci nakresllila Adélka Matoušková. Její sovička s korunkou bude dlouhá léta používaným logem.

Medaile a odměny za své snažení obdržely všechny děti od členek Svazu "Věčně mladých seniorů" Buštěhrad.

Tato akce přinesla našim žákům nejen velký zážitek, ale byla především neobvyklou a vzácnou společenskou záležitostí, při které si uvědomovali, že děti, ač jsou malé, mohou zasahovat do velkých věcí veřejných, krásných, neobvyklých a s přesahem do budoucnosti. Tuto myšlenku přišli podpořit i rodiče a významní hosté.

Byla mezi nimi paní Hana Němcová,  předsedkyně Svazu důchodců České republiky, Krajská rada Středočeského kraje. Dále JUDr. M.Červencl, ředitel Památníku Lidice se svými asistentkami, paní R. Hanzlíkovou a Ing. J. Müllerovou. Z územního sdružení ČSZ Kladno přijel jeho tajemník, pan Karel Sedlák a Klub kaktusářů Kladno zastoupil pan J. Douša, který děti pravidelně navštěvuje a patří mezi sponzory kaktusářského kroužku. Nechyběla ani paní ředitelka, Mgr. K. Krečová.

Seznam dětí ze všech oddělení, které se soutěže účastnily: A. Ráková, K. Dobrá, I. Růžičková, Kučerová L., Kučerová V., Přichystalová E., Moldrzyk L., Skálová B., Fridrich M., Matoušková A., Čermáková K., Majorová K., Kettnerová A., Bouzková K., Svobodová K., Chumchalová T., Klímová V., Hynková J., Šilhánová B., Skřipec A., Šmejkalová R., Dražan D., Fridrich M., Knor K., Bušková A., Semrádová A., Horešovská B., Kozubek M., Smrtka M., Švejkovský J., Hebelka J., Carthy E..

 

Děkujeme všem, co mezi děti přišli a dodali vážnost a důležitost celé akci.

Anna Holeyšovská

 

2. června 2016