Tvořivá dílna s říkankou

V odpoledních hodinách se dnes  12. 11. 2015 uskutečnila tvůrčí poetická dílna. Děti se pokusily o zhudebňování krátkých říkanek, četly písničkové texty a vzpomínaly, zda k nim umí zazpívat správnou melodii. Zkoušely k některým textům použít i melodie jiných písní, a tak se stalo, že z některých lidových skladeb se po chvilce snažení staly přímo operní árie nebo repové písně. Bylo s tím spojeno hodně zábavy, smíchu, ale také ponaučení.

Dále v krátkých dramatizacích vyjadřovaly obsah písně. (Šla Nanynka do zelí, Jede, jede, poštovský panáček, Až já budu velká, atd.) Nejvíce však děti zaujala činnost, při které přepisovaly na velké plakáty básně, vytvořené na konci června se svými rodiči (viz. infonástěnka ve vestibulu školy).

Zmíněná dílna proběhla v souladu s programem, uveřejněným v propagačních materiálech "Den poezie - pod proudem", jehož jsme registrovanými účastníky.

I když její pokračování nebylo plánované, ještě zítra se děti vrátí k některým aktivitám, které si chtějí dostatečně užít.

 

Anna Holeyšovská

 

12. listopadu 2015